Skip to main content

Interessante links

Interessante links

Taalstoornis na hersenletsel

Ongeveer een kwart van alle patiënten met een beroerte krijgt afasie, een taalstoornis waarbij het spreken, begrijpen, lezen en schrijven is verstoord. Het woord afasie komt uit het Grieks en betekent “niet kunnen spreken” (a=niet, fasie=spreken).

Bron: nemokennislink

CVA links gevolgen

De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel door een herseninfarct, cva, hersenbloeding, ziekte of ongeluk op het leven van de getroffenen zijn erg verschillend. Hoewel er overeenkomsten zijn, ervaart niet iedereen deze op dezelfde manier.

Bron: Verder met hersenletsel

Stamcel herstelt schade na beroerte

Schade die door een beroerte is ontstaan, kan bij ratten gerepareerd worden met stamcellen. Dit is mogelijk door het toevoegen van extra deeltjes, die de stamcellen ondersteunen. De extra deeltjes worden na transplantatie geleidelijk afgebroken.

Bron: nemokennislink

Nooit meer de weg kwijt na een beroerte

Verdwalen overkomt de beste weleens, maar na een beroerte kan het een dagelijkse kwelling worden. Gelukkig werd vorig jaar in Utrecht de eerste training gehouden voor mensen die met navigatieproblemen kampen als gevolg van een beroerte. Hoe gaat zo’n training eigenlijk in z’n werk?

Bron: nemokennislink

Wat is overprikkeling?

Arnie Craninckx, auteur van 'Prettig Verstoord Brein' en tevens mijn mede-wandelaar bij Brein Op Beentjes, attendeerde mij op de pagina 'Wat is overprikkeling' bij www.overprikkeling.com.

Bron: overprikkeling.com