Irma de Bresser

Hoe ga je verder als je opeens te maken krijgt met NAH?

Je leven weer opbouwen met NAH

In 2009 werd Irma de Bresser getroffen door een beroerte, waarna ze achterbleef met NAH. Het gebeurt elke dag 120 keer dat een persoon NAH oploopt. Met haar boek wil Irma een helpende hand bieden. Niet alleen deelt ze haar eigen ervaringen, maar door van het boek ook een werkboek te maken, geeft ze ook lotgenoten een kans hun ervaringen te omschrijven.

Zo toont ‘Een goed leven met NAH’  dat NAH een start van iets nieuws kan zijn.

Dit boek is een uniek werk met persoonlijke verhalen, het emotionele aspect en theorie, omtrent niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het boek bestaat uit drie delen: verhalen van getroffenen, informatie over het functioneren van het brein en de gevolgen die hersenletsel daarop kan hebben. Afsluitend is er een werkboekgedeelte met ruimte voor concrete zelfreflectie. Deze drie delen kunnen los van elkaar gelezen worden, maar complimenteren elkaar ook. Het geheel is een veelzijdig boek, uitgaande van een positieve insteek. Waarom zou NAH het einde van een gelukkig leven moeten betekenen? Het leven kan zeker ook goed zijn voor mensen met NAH.

Irma de Bresser leefde een gezond en fijn leven toen eind 2009 een beroerte een breekpunt veroorzaakte in haar levensloop. Alle mooie toekomstplannen werden in één klap weggevaagd. Nu moest ze zich richten op slechts één ding: haar herstel. Dat werd een ontdekkingsreis. Door ziekenhuis, revalidatiekliniek en door haar eigen brein. Alles opschrijven gaf haar inzicht en overzicht. Er waren tegenslagen maar ook overwinningen. Hoge bergen en diepe dalen, maar uiteindelijk kwam ze weer thuis, terug in haar leven… Het leven ging door, al was er veel veranderd. Maar ook dit veranderde leven bleek een goed leven te zijn.

Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op:

Auteur: Irma de Bresser

e-mail: info@eengoedlevenmetnah.nl

Uitgeverij Boekscout