Skip to main content

Buiten Beek

Onze kernwoorden zijn: kunst, zorg en natuur.

Zorgatelier Buiten Beek

Wat kunnen wij voor u betekenen?

In een prachtige, natuurlijke omgeving heten wij u van harte welkom. In ons zorgatelier Buiten Beek bieden wij mensen met NAH (Niet-Aangeboren Hersenletsel), een unieke vorm van creatieve dagactiviteiten en fysiotherapie.

Ondersteuning bij NAH
 • Dagbesteding
 • Fysiotherapie
 • Bewegingsactiviteiten
 • Creativiteit

Ondersteuning en zorg

 

Zorgatelier Buiten Beek biedt (jong) volwassen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) hoogwaardige dagbesteding, advisering en ontmoetingsmogelijkheid met als doel zoveel mogelijk bij te dragen aan kwaliteit van leven.

 

Creatieve dagbesteding – Rust en ruimte

Buiten Beek ligt in het buitengebied van de Lage Mierde in het rivierdal van de Reusel, midden in het prachtige Brabantse Kempengebied. Het uitzicht vanuit het zorgatelier is zeer indrukwekkend. Het omgelegen gebied bevat een grote van 5 hectare aan natuur. Hierop staan veel oude bomen, en kan er een leuke boswandeling plaats vinden.

In samenwerking met de provincie en het Brabants Landschap is het gebied verder ingericht met nieuwe bomen, een kikkerpoel en bloemrijke randen.

Het Atelier

Waar het gezellig is en waar mensen zich thuis voelen. Waar de handen uit de mouwen gestoken kunnen worden en waar de mensen tot innerlijke rust kunnen komen. Buiten Beek biedt mensen kansen op activiteiten die bij hen passen en die afgestemd zijn op ieders wensen, mogelijkheden en behoeften. Dit is voor hen van grote betekenis, in relatie tot de kwaliteit van hun leven en die van hun omgeving.

 • In het centale gedeelte van bijna 250m2 zijn meerdere zithoeken en werkhoeken gecreëerd. Onder andere een klei-en keramiekhoek. Men kan gezamenlijk aan een tafel werken, of alleen.

  Er zijn 3 rustkamers, 1 spreekkamer, een keuken en 2 (aangepaste) toiletten, 1 met een douchehoek. In dit gedeelte wordt tussen de middag geluncht.​

 • Het tweede gebouw bestaat uit de Mozaiekkamer en de Buitenkamer. De Buitenkamer wordt gebruikt voor werkzaamheden die veel ruimte vragen of erg gehorig zijn.​ 

 • Het Weidehuis staat midden in de natuur. Het bestaat uit 4 ruimten: een houtbewerkingsplaats, een leslokaal, een zit- en rustkamer en een aangepast toilet.​

 • ’t Drieske.
  De centrale plaats op het terrein. Hier kan je in alles rust beeldhouwen, met een geweldig uitzicht op de Brabantse natuur. 

Contact

Zorgatelier Buiten Beek
Buitenman 3
5094 EJ Lage Mierde
 

 

Hulpverleners bij GebrokenBrein