Skip to main content

BOB Mededeling

Beste wandelaars van Brein Op Beentjes,

Met pijn in ons hart hebben we, Jan, Arnie, Marthe en Tejo, na overleg de volgende beslissing genomen: “Er zal dit jaar niet meer gewandeld worden door Brein Op Beentjes.”

Waarom niet?

  • We moeten voldoen aan de 1,5 meter regeling. Bij het samenkomen en het lopen mogen we dus zeker niet te dicht bij elkaar komen. Uit ervaring hebben we al ondervonden dat dit na enige tijd verwatert en we toch weer te dicht bij elkaar zijn.
  • Doordat we verder uit elkaar moeten lopen, en de groep meer versnipperd is, is het voor ons als  “Aanspreekpunten” moeilijk om een goed overzicht te houden over de groep. Zeker tijdens de CZ-TTM.
  • Vooraf en na het wandelen kunnen we wel een kopje koffie/thee drinken maar moeten we op afstand blijven. De groep kennende willen we niks liever dan even met elkaar kletsen. Niks mis mee maar door de 1,5 meter regeling zitten we wel erg ver uit elkaar. Is dit dan nog wel gezellig?
  • De oefenochtenden zijn er als aanloop/training voor de CZ-TTM wandeltocht op zaterdag. Doordat we al zo ver in het jaar zitten zouden we moeten starten met een afstand van zeker 7 km. We hebben geen inzicht of de deelnemers al meteen kunnen starten met deze afstand. Zijn jullie wel begonnen met wat trainen of niet? Hierdoor zou het tempo en haalbaarheid van de afstand wel ver uit elkaar kunnen liggen binnen de groep.
  • Ook is er op dit moment, 28 juni, nog steeds niet bekend of de CZ-TTM wel door gaat of niet en hoe is dit te wandelen met 1,5 meter afstand? Iedereen kent inmiddels wel een beetje de route. Vooral door de stad en het winkelcentrum is dit een probleem. Waarom dan ook gaan oefenen?

 

Natuurlijk mag je op zaterdag 5 september gaan wandelen met de CZ-TTM. Dit doe je dan zelfstandig en niet als groep van “Brein Op Beentjes”.

We hopen, hoe groot de teleurstelling ook is, dat jullie onze beslissing respecteren.

Jan, Arnie, Marthe en Tejo